Rumpali Keith Hall 70-vuotta

Lontoossa syntynyt Keith Hall täyttää 24.4. 70-vuotta. Vuonna 1990 Suomeen muuttanut Keith on ollut siitä lähtien merkittävimpiä jazzrumpaleitamme. Hän on soittanut vakituisesti mm Antti Sarpilan, Wade Mikkolan ja Pekka Toivasen yhtyeissä. Keith esiintyy myös yhtenä yhdistyksemme viime joulukuussa julkaisemalla levyllä “Best Of Finnish Classic Jazz” soittavan Classic Jazz Society All Stars orkesterin rumpaleista.

 

Keith Hall (vas.), Pekka Toivanen, Wade Mikkola, Antti Sarpila ja Janne Hovi. Utö Jazz 2017
KUVA: Jazzrytmit

Keith aloitti rumpujen soiton yhdeksänvuotiaana ja ammattimuusikon uran 15-vuotiaana. Vuonna 1973 hän liittyi yhteen aikansa kuuluisimmista pop-yhtyeistä Gerry & The Pacemakersiin. Sitten ura jatkui Terry Lightfootin orkesterissa, jossa saavutti nopeasti vankan aseman.

 

Keith on työskennellyt ja levyttänyt muun muassa sellaisten perinnejazzin legendojen kanssa kuin Kenny Ball, Buddy Rich ja Lionel Hampton.

 

Vuonna 1999 Keithillä oli kunnia ensimmäisenä ulkomaalaisena muusikkona soittaa Linnan Juhlissa, Antti Sarpila Swing Bandissä. Hänellä on ollut pitkäaikainen rakkaus radio-ohjelmiin ja vuosina 2000 – 2005 Keithillä oli oma englanninkielinen musiikkiohjelma Helsingin paikallisradiossa.

 

Suomen PerinneJazz ry:n lämpimät onnittelut Keithille!