Pekka Perjon piano hiljeni

Sisustusarkkitehti Pekka Perjo menehtyi 30.11.2020 Helsingissä pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana. Hän oli kuollessaan 84-vuotias, syntynyt 23.7.1936 Helsingissä. Pekka tunnettiin arvostettuna jazzpianistina.

Hän soitti mm. kahdessa Suomen merkittävimmässä perinteisen jazzin orkesterissa.  Pekka aloitteli jazzuraansa Old Time Jazz Bandin perustamisen aikoihin vuonna 1957 ja kuului DDT Jazzbandin miehistöön 1962-64.

OTJB oli Pekan jazzelämässä tärkein ja ajallisesti pisin jakso. Orkesteri lopetti virallisesti toimintansa 2017. Vuosina 2012-2016 hän soitti pianoa suositussa New Orleans perinteitä vaalivassa Alvis Dixie Stompers orkesterissa.

OTJB 2003, Pekka edessä

Soittokaverien mukaan Pekka oli vaatimaton, aina ystävällinen, tyylikkäästi soittava luottopianisti.

Pekka yhdisti taitavasti arkkitehtuurin ja kuvataiteen osaamisensa jazziin. Hän suunnitteli muun muassa OTJB:n, DDT:n sekä Antti Sarpila Swing Bandin levyjen kansia ja teki lyhytelokuvan Antti Sarpilan uran alkuvaiheista.

Pekan käsialaa ovat myös OTJB:n esiintymisasut ja DDT:n 35-vuotisjuhlakonsertin tyylikkäät smokit. .

Pekka suunnitteli vuonna 1965 Pohjolan pääkonttoriin palkitun Easy Chair tuolin. Se kuvaa osuvasti Pekan rennon harmonista soitantaa ja elämänasennetta.

Muistokirjoitus löytyy kokonaisuudessaan tästä.