Suomen PerinneJazz ry:n syksyn kiertueella, uutuuslevyllä ja -kirjalla hyvä menestys

Classic Jazz Society All Stars neljään konserttiin 1.–4.11. osallistui yhteensä yli 1300 maksanutta perinteisen jazzin ystävää. Helsingissä, Kangasalalla, Turussa ja Lahdessa pidetyt konsertit johtivat Antti Sarpila ja Seppo Hovi, joka myös juonsi tapahtumat.

Savoyn konsertissa 1.11. julkistettiin virallisesti yhdistyksen esikoislevy, kaksois-CD The Best of Finnish Classic Jazz sekä kirja Takapotkun Taikaa – kakkosnelonen jazzin rakennuspalikkana. Kirja on koottu keskusteluista, joissa Seppo Hovi, Antti Sarpila, Wade Mikkola ja Jukka Laitasalo kommentoivat  levyn sisältöä.

Helsingin Sanomien jazzkriitikko Harri Uusitorppa kirjoitti konsertista mm: ”Taitavat muusikot todistivat lähes loppuun­myydyssä konsertissa, että perinnejazz voi edelleen hyvin.”

Musiikkitoimittaja Matti Laipio Jazzrytmit -lehdessä: ”Muutenkin kirjan sisältö tuo paljon sellaista tietoa jazzista ja myös amerikkalaisista ikivihreistä, mitä nykyään ei ainakaan suomeksi taida painettuna kirjamuodossa helposti löytää.”

Torniolaisen jazzblogisti Jukka Piiroisen mielestä albumi ”The Best of Finnish Classic Jazz on niin viihdyttävä ja lämminhenkinen kokonaisuus, että se kuuluu Valon kuvia -blogin Vuoden valinnat 2021-listalle.”

Artikkelit ovat kotisivuillamme “Uutisosiossa”.

Sekä levy että kirja ovat kiinnostaneet ilahduttavasti asian harrastajia. Kirjan 800 kappaleen ensipainoksesta on jäljellä enää vajaa 100 kappaletta. Myös levyn kysyntä on kiitettävä, menekki ollut noin 1000 kpl. Perinnejazzin näkyvyys on kuitenkin tämän päivän mediassa varsin vähäinen ja sen asema marginaalinen maamme (jazz)tarjonnassa.

Kuvat: ADAM OSZACZKY  Artikkelikuva: Martti Koljonen.  Video Savoyn konsertista 1.11.2021 TÄSSÄ  ja  konsertista 18.10.2019 TÄSSÄ