Sofia Finnilä Quartet Cafe Carusellissa

Cafe Carusellin merellinen ympäristö ja kaunis kevätilta oli houkutellut jälleen paikalle runsaasti perinnejazznälkäistä yleisöä tällä kerralla Legrand-teemalla. Michel Legrand muistetaan tuotteliaana elokuvasäveltäjänä ja kapellimestarina ja tietenkin myös loistavana pianistina, joka vannoi rakkauttaan jazzia kohtaan aina kun se oli mahdollista. Nyt oltiin liikkeellä kvartetilla, jossa pianoa soitti Elina Mäkiranta, bassoa Ape Anttila, pasuunaa ja cajonia Jay Kortehisto, joka myös lauloi. Varsinainen laulusolisti oli Sofia Finnilä.

Kahden laulusolistin käyttö toi mukavasti vaihtelua kahden setin keikkaan. Mies- ja naisäänet täydensivät toisiaan myös muutamassa yhteisnumerossa. Sofian laulutavassa yhdistyy suomenruotsalainen laulelmaperinne ja ranskalainen chanson herkällä tavalla. Jay Kortehistosta on kehittynyt svengaavalla tavalla fraseeraava ja puhtaasti laulava crooner-tyyppinen laulaja, jollaisia ei kovin montaa maastamme löydy. Lisäksi Jayn pasuuna ui tässä seurassa kuin soljuvasti kuin Rapalan uistin. Jayn soitossa riittää rekisteriä ja notkeutta.

sofia finnilä quartet carusel (JUkka Laitasalo)

Sofia Finnilä Quartet (Jukka Laitasalo)

Ape Anttilan salainen pahe on kitaran soitto, jota hän kehittänyt yhdessä pääinstrumentin hallinnan kanssa. Erilaisia soundikombinaatioita saatiinkin aikaan useita ja siten vaihtelu virkisti. Oli hauskaa nähdä yleisön ikäjakauman laajuus. Perinnejazz ryn puheenjohtaja Jukka Laitasaari oli paikalla kolmen sukupolven edustuksella ja hän sai eturivin paikaltaan otettua jutun valokuvat.

Keikat Cafe Carusellissa alkavat puoli seitsemän aikaan, mutta kokemus on osoittanut, että parhaat paikat täyttyvät jo kuuden kieppeillä. Odotteluajan voi käyttää hyödyksi nauttimalla vaikkapa muhkeita korvapuusteja tai jotain tarjolla olevia suolaisia herkkuja.

Biisilista: Secret Places, Watch What Happens, The Years Of My Youth, Windmills Of Your Mind, The Way He Makes Me Feel, After The Rain, I Will Wait For You, What Are You Doing The Rest Of Your Life, Once Upon A Summertime, One At A Time, Jazztime, You Must Believe In Spring, How Do You Keep The Music Playing

Sofia Finnilä Quartet, Café Carusel, 1.4.2022

Teksti: Harri Aavaharju, Kuvat: Jukka Laitasalo