Savoy-teatterissa Swingin suurta juhlaa

Antti Sarpila Swing Band juhlistaa 40-vuotista taivaltaan juhlakonsertin merkeissä la 1.10. klo 15.00 Savoy-teatterissa Helsingissä. Yhtyeen vieraana on suomalaisen jazzeliitin parhaimpia muusikoita. Luvassa on musiikillista ilotulitusta swingkauden niin tuttujen kuin harvinaisempienkin sävellysten myötä.

Bob Wilberg (vas.) ja Antti Sarpila KUVA JR mk

Antti Sarpila (s. 1964) on yksi harvoja kansainvälisesti tunnettuja jazzmuusikoitamme. Kotimaa on edelleen Suomi, mutta estradina koko maapallo. Hän on kysytty solistivieras jazzympyröissä eri puolilla maailmaa. Antti sai ensimmäiset oppinsa Pori Jazzin perustajiin kuuluneelta isältään Kari Sarpilalta.

Antti tapasi Porissa maailmankuulun amerikkalaisen jazzklarinetistin Bob Wilberin ja pääsi hänen oppilaakseen 1980-luvulla. Wilber vuorostaan 1940-luvulla nuoruudessaan asui ja opiskeli jazzin alkuajan pioneerin Sidney Bechetin luona.

Näistä perintötekijöistä on lähtöisin Sarpilan kiinnostus ja kunnioitus jazzin traditioita kohtaan. Hänen tavoitteena on omalla persoonallisella tavallaan yhdistellä jazzin alkuvaiheiden mestareilta imemänsä vaikutteet.

The 40th Anniversary of Antti Sarpila Swing Band la 1.10.2022 klo 15.00
Kesto n. 2,5 h, sisältää väliajan

Savoy-teatteri, Kasarmikatu 46-48, Helsinki
Liput 39,50/36,50 eur SPJ:n jäsenet 36,50 eur

 

Antti Sarpila (cl/sax) Janne Hovi (piano) Wade Mikkola (bass) Jartsa Karvonen (drums) – featuring The Hot Horns Of Mikko Pettinen (trp) Risto Salmi (sax) Antti Rissanen (trb)

Artikkelikuva: Harri Virta