Louis Armstrong -palkinto Pekka Toivaselle

Suomen PerinneJazz ry (SPJ) on myöntänyt Louis Armstrong -palkinnon kuopiolaiselle Pekka Toivaselle ”perinteisen jazzin hyväksi tehdystä työstä”. Vuonna 1991 perustetun kiertopalkinnon aikaisempia saajia ovat muun muassa Erik Lindström, Pentti Lasanen, Helena Siltala, Seppo Hovi, Antti Sarpila ja Wade Mikkola. Palkinto luovutetaan Toivaselle Kuopio Winter Jazz by Genelec tapahtuman pääkonsertissa 23.2.2023 Taidelukio Lumitilla.

Pekka Toivanen (s. 1961) on toiminut vuodesta 2009 Savonia-ammattikorkeakoulussa lehtorina, saksofonin lisäksi opetusaineita ovat musiikin teoria ja säveltapailu. Hän pääsi Sibelius-Akatemian jazz-osastolle kaikkien aikojen viiden ensimmäisen opiskelijan joukkoon ja valmistui 1995 musiikin maisteriksi.

Toivanen on kuulunut lähes 40-vuotta suomalaisen perinnejazzin merkittäviin vaikuttajiin muusikkona, säveltäjänä, sovittajana ja kapellimestarina. Hän soittanut muun muassa seuraavissa orkestereissa: Espoo Big Band, Uuden musiikin orkesteri (UMO), Pekka Toivanen Quartet ja Pentti Lasanen Big Swing Orchestra.

Toivanen on ollut alusta lähtien vuonna 2012 perustetun SPJ:n nimikko-orkesterien Classic Jazz Society All Stars ja Quintetin jäsen. CJSQ esiintyy Kuopio Winter Jazz by Genelec festivaalilla.

Lisätietoja: Pekka Toivasen 60-vuotishaastattelu 18.9.2021 Jazzrytmit verkkolehti.

Artikkelikuva: Martti Koljonen