”Dixieturistit” edustivat Dresdenissä

-Suomalaisia dixiesoundeja saatiin kuulla Dresdenissä jo neljänsille festivaaleille vuonna 1974 sekä 1976 ja 1980 DDT Jazzbandin tuomana. Vuoden 1976 kokoonpano esiintyi nimellä Finnish Dixieland All Stars, jonka runkona oli DDT:n miehistö, kertoi Niklas Andersson sujuvalla saksan kielellä Dresdenin 50-vuotisjuhlafestivaaleissa 20.5.2022 festivaalijohtajan vastaanotolla.

-Sittemmin suomalaista dixietä on kuultu Dresdenissä legendaarisen East Bottom Dixiemenin (1981) ja Polaris Celebration Bandin (1984 ja 1990) esittämänä. Vuonna 2015 Acoustic Dixie Six ja Nina Lindroos hurmasivat Elben rannoilla 45-vuotisfestivaalin juhlayleisöä. Keikka oli AD6:lle jo kolmas kerta Dresdenissä.

Jazzrytmit aloitti Dresdenin festivaalien raportoinnin jo paperilehden aikaan vuonna 1996. Siitä lähtien Dixieturisti Koljonen on ollut mukana lähes kaikilla festivaaleilla ”kynän” ja kameran kanssa.

Uta Schirmer (vas.), Joachim Schlese ja Hendrik Meyer

Vuonna 2015 Jazzrytmit ja Suomen PerinneJazz ry järjestivät yhteismatkan, johon osallistui päätoimittaja Osku Rajalan johdolla viitisentoista Jazzrytmien ”matkakerholaista”  ja toimituskunnan jäsentä.

Dixieturistit veivät juhlaan Suomen PerinneJazz ry:n, Jazzrytmien ja DDT Jazzbandin tervehdyksen ja onnittelut.

Vastaanottajina festivaalijohtaja Joachim Schlese, mediapäällikkö Hendrik Meyer ja pr-päällikkö Uta Schirmer. Syntymäpäivälahjaksi annettiin parasta suomalaista perinnejazzia mm. Classic Jazz Society All Stars -kaksoisCD ja SPJ:n pinssejä.

Festivaaliraportti Jazzrytmeissä löytyy TÄSTÄ.