Classic Jazz Society Quintetin kiertue 21.-25.2.2023

Suomen PerinneJazz ry:n nimikko-orkesteri CJSQ tekee helmikuussa 2023 viisipäiväisen konserttikiertueen. Kangasalan, Imatran ja Lappeenrannan konserteista vastaavat paikalliset toimijat. SPJ on näissä yhteistyökumppani ja tukee järjestäjiä. Kuopion osuus tuotetaan yhdessä Kuopion Jazz & Blues ry:n kanssa.

– Kymmenvuotiaan yhdistyksemme tarkoitus parantaa perinteisen jazz-musiikin tunnettuisuutta ja saada myös nuorempia muusikoita jazz-kulttuurin piiriin. Toimintamme on keskittynyt tähän asti lähinnä Etelä-Suomen suurempiin kaupunkeihin ja Pääkaupunkiseudulle. Helmikuun kiertueen uusina kohteina ovat kolme itäisen Suomen kaupunkia, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Jukka Laitasalo.  

– Classic Jazz Society Quintet (CJSQ) esiintyy kokoonpanossa: Seppo Hovi piano ja juonnot, Antti Sarpila klarinetti ja saksofoni, Pekka Toivanen klarinetti ja saksofoni, Wade Mikkola basso sekä Jartsa Karvonen rummut.

 

– Kuopion tilaisuus on kaksipäiväinen Kuopio Winter Jazz -tapahtuma. Siinä esiintyy myös kaksi opettaja Tomi Kämäräisen ja lehtori Pekka Toivasen kokoamaa nuorten yhtyettä. Niiden jäsenet ovat Savonia Ammattikorkeakoulun, Kuopion Konservatorion ja Taidelukio Lumitin oppilaita. Kuopiossa on lisäksi Seppo Hovin vetämä koulutustyyppinen Classic Jazz -klinikka opiskelijoille ja yleisölle.

Aikataulu:
21.2. Kangasala-talo, Kangasala
22.-23.2 Ravintola King´s Crown ja Taidelukio Lumit, Kuopio
24.2. Scandic Hotel Imatran Valtionhotelli, Imatra
25.2. Scandic Patria Hotel, Lappeenranta