Barbeque Orkesteri 20-vuotta to 28.4.2022

BJB – Barbeque Jazz and Dance Band – Barbeque Orchestra on perustettu vuonna 2002. Alkuaikojen tyylisuunta oli dixielandin ja swingin väliltä, eli valkoisten soittama chicagojazz. Vähitellen siirryttiin sovitetun swingin ja svengaavan tanssimusiikin suuntaan.

Kun Erja Uitto “löydettiin” laivaesiintymisten kautta orkesterin vakituiseksi solistiksi, ohjelmistoon tuli myös ranskankielistä musiikkia. Tällä alueella Erja on yksi valovoimaisimmista laulajista Suomessa. Vaikka orkesterin pohja lähteekin perinteisestä jazzista, se samalla antaa vankan pohjan myös tanssimusiikin soittoon, säilyttäen kuitenkin siihen kuuluvan hienon svengin ja soundin.

Nykyinen kokoonpano muodostuu laulusolistin ja kompin lisäksi neljän puhaltajan torvisektiosta, joka antaa mahdollisuuden monipuoliseen ohjelmistoon legendaarisista big band-standardeista latinobailumusiikin kautta ranskalaisiin chansoneihin. Tämän tyyppisiä keikkailevia kiinteitä kokoonpanoja ei Suomessa montaa ole.

Kokoonpano: Jarmo Nissinen (vas.), Erkki Hurri, Erja Uitto, Valeri Nikitin, Erkki Hurri, Eero Valovirta, Juhani Reijonen, Pekka Iiramo ja Jarmo Karamäki

Kulttuuritehdas Vernissa to 28.4.2022, klo 19.00, Tikkurilantie 36

Liput 18 eur/12 eur (jäsenet)

Lisätietoja: Erkki Hurri, puh. 0400-500659

Barbequen keikkanäytteen voi kuunnella TÄSTÄ.