Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Otava Happy Jazz 2020 — HUOM! TAPAHTUMA PERUTTU

1.8.2020 @ 14:00 - 18:00

Otava Happy Jazz -hyväntekeväisyyskonsertti svengaillaan Otavan Opiston viehättävässä puistossa nyt jo 35. kerran. Luvassa on jälleen wanhaa iloista ja nuorempaakin jazzia, rentoa yhdessäoloa, hyvää meininkiä ja Auringonpaistetta.

​Konsertin tuotto käytetään lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen pääasiassa Mikkelin alueella. Lions Club Otavan kohderyhmänä ovat nuoriso-, vanhus- ja vammaistyö. Ostamalla pääsylipun olet tukemassa tärkeää työtä.​

Ilmaiset jazzbussit Otavaan lähtevät torin reunasta Marskin patsaan selän takaa vartin välein klo 12.30-14.30. Paluu takaisin konsertin päätyttyä klo 18 nonstoppina.

Esiintymässä:

– Sami Saari & jazzpojat

– Suomen Perinne Jazz Quintet

Tuula Krzywaski & Tuusulanjärvi Big Band, feat. Alan Matheson (Canada)

Tuula Krzywaski

​Konsertin tuotto käytetään lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen pääasiassa Mikkelin alueella. Lions Club Otavan kohderyhmänä ovat nuoriso-, vanhus- ja vammaistyö. Ostamalla pääsylipun olet tukemassa tärkeää työtä.

Suomen PerinneJazzQuintet (Kuvat: Jazzrytmit)

Suomen PerinneJazzQuintetin (SPJQ) muusikot ovat soittaneet säännöllisesti yhdessä jo 1980-luvun loppupuolelta alkaen. Yhtyeen kokoonpano on vaihdellut tilanteen mukaan triosta quintettiin. Kaikki muusikot kuuluvat suomalaisen perinnejazzin ykkösketjuun.

Musiikkineuvos, pianisti ja televisiojuontaja Seppo Hovi (s. 1946) aloitti ainutlaatuisen viihdyttäjän uransa jo 1950-luvulla lastenradiossa ja jatkoi sujuvasti seuraavalla vuosikymmenellä eri kuunnelmissa. Hovi edusti menestyksellisesti Helsinkiä pohjoismaisissa kulttuurikilpailuissa jazz-pianossa vain 17-vuotiaana.

Päätoimiseksi muusikoksi ja musiikkitoimittajaksi hän siirtyi 80-luvun lopulla, toimien mm. useiden eri musiikkiohjelmien juontajana YLE:llä ja MTV3-kanavalla. Hovi vieraillut kapellimestarina useissa eri sinfoniaorkestereissa, kuten HKO:ssa, RSO:ssa ja Lahti sinfoniassa, johtaen konsertteja ooppera-aarioista swingiin. Jazzin saralla Hovi on tehnyt yhteistyötä esimerkiksi Antti Sarpilan, Pentti Lasasen ja Erik Lindströmin kanssa.

Klarinetisti ja saksofonisti Antti Sarpila (s. 1964) on ollut tärkeimpiä traditionaalisen jazzin vaalijoita Suomessa jo neljä vuosikymmentä. Vuodesta 1990 alkaen Sarpila on julkaissut musiikkinsa omalla levymerkillä ja hurjalla tahdilla: katalogissa on jo yli kolmekymmentä levyä. Levytysten kokoonpanona on ollut pääasiassa oma Antti Sarpila Swing Band, ja solistina on useasti vieraillut Johanna Iivanainen ja muitakin tunnettuja lahjakkaita laulajia, kuten Eino Grön.

Vaikka Sarpila on erikoistunut jazzin varhaisiin tyylilajeihin, joista hän käyttää itse termiä “classic jazz”, hän esiintyy silloin tällöin myös modernimmissa yhteyksissä.

Pekka Toivanen (s. 1961) on puhaltanut jo yli 35-vuotta saksofonia ja klarinettia tyylikkään johdonmukaisesti konstailemattoman perusjazzin raamissa. Oman kvartettinsa lisäksi Toivanen on soittanut pitkään rivisaksofonistina muun muassa Oiling Boilingissa, kitaristi Tuomo Aution Zekostossa sekä Suomi-jazzin veteraanin, Erik Lindströmin Dream Teamissa. Tärkeä yhteistyökumppani on ollut basisti Wade Mikkola, jonka luottomuusikko Toivanen on ollut sekä keikoilla että levyillä.

Pekka Sarmanto

Pekka Sarmanto (s. 1945) kuuluu ehdottomasti maamme jazzhistorian kannalta tärkeimpiin bassotaiteilijoihin. Harva basisti voi sanoa tuuranneensa Charles Mingusta Belgradissa tai jammailleensa Gil Evansin, Dizzy Gillespien ja Sonny Rollinsin kanssa. Sarmannon ura on johtanut häntä vuosien varrella kansainvälisille eturivin jazzareenoille Lontoota, Pariisia ja Montrealia myöten.

Suomessa hänet on valittu kaikissa äänestyksissä parhaaksi jazzbasistiksi 28 vuotta peräkkäin. Pekka Sarmanto on myös vuonna 1975 perustetun UMO Jazz Orchestran perustajajäseniä. Pitkän UMO-uransa aikana hän on loistanut hämyisissä parrasvaloissa kaikkien ulkomaisten huippumuusikoiden kanssa, jotka ovat Suomessa vierailleet. Sarmanto jäi eläkkeelle UMOsta vuonna 2007, mutta esiintyy edelleen aktiivisesti eri kokoonpanoissa mm. oman trionsa kanssa.

Jartsa Karvonen

Jartsa Karvonen (s. 1955) on kysytty suomalainen rumpali ja rumpujen soiton opettaja.  Hän on tooiminut vuodesta 1984 lähtien pääasiallisesti studio- ja freelancermuusikkona. Karvosta voi kuulla noin 5000 äänilevyraidalla jazzista kotimaisen populaarimusiikin suosituimpiin tähtiin. Lisäksi hän on soittanut teatteriproduktioissa ja TV:ssä.

Suomen PerinneJazz ry on Jaakko Rinteen ja Seppo Hovin 2012 perustama yhdistys, joka vaalii perinteistä jazzia ja swing -musiikkia. Jäseniä noin 380 henkilö (2020).

 

Tiedot

Päivämäärä:
1.8.2020
Aika:
14:00 - 18:00

Tapahtumapaikka

Otavan Opisto
Otavantie 2, Otava
Mikkeli, 50670 Suomi
+ Google Map