Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

New Orleans-trumpetisti Leroy Jones Caruselissa

10 kesäkuun @ 18:30 - 20:30

New Orleansin arvostetuimpia trumpetisteihin lukeutuva trumpetisti Leroy Jones esiintyy Café Caruselissa pe 10.6. Jonesin soitossa yhdistyvät sekä perinteiset että modernit vaikutteet uniikilla tavalla. Hän on uransa aikana soittanut lukuisissa eri tyylisuuntia edustavissa orkestereissa. Viime vuosina hän on työskennellyt lähinnä oman kvintettinsä kanssa sekä Harry Connick Jr. Big Bandin solistina.

Suomessa Leroy Jones kävi ensimmäisen kerran vuonna 1997; täällä hän on esiintynyt oman neworleanslaisen yhtyeensä kanssa sekä myös mm. Riverside Rascalsin, Wade Mikkola Quintetin, Reine Rimón & Her Hot Papas’in, DDT:n ja Spirit Of New Orleansin solistina sekä Leroy Jones Helsinki All Stars – yhtyeen ja New Orleans Helsinki Connectionin kanssa.

Riitta Paakki (vas.), Teemu Keränen, Leroy Jones, Mikko Hassinen ja Katja Toivola

Spirit Of New Orleans eli SONO perustettiin syksyllä 2001. Yhtyeen tavoitteena on soittaa New Orleans -jazzia niin kuin sitä nykyisin soitetaan jazzin syntymäkaupungissa.

Pasunisti ja SONOn perustaja Katja Toivola on perehtynyt New Orleansin musiikkityyleihin yli viidentoista vuoden ajan. Ensimmäisen matkansa jazzin syntymäkaupunkiin hän teki vuonna 1995 ja jakaa nykyisin aikansa Helsingin ja New Orleansin välillä. Toivola on esiintynyt useilla merkittävillä festivaaleilla ja klubeilla sekä Suomessa että ulkomailla.

New Orleansin musiikkielämä on edelleen – jopa vuoden 2005 tulvan jälkeen – erittäin vilkasta ja kaupungissa on lukemattomia erityylisiä jazz-yhtyeitä, joiden soitosta SONO ammentaa vaikutteita. Keskeistä ohjelmistossa on hyväntuulisuus ja tanssittavuus – musiikin laadusta ja taiteellisuudesta tinkimättä.

Kokoonpano 10.6: Leroy Jones (tpt, voc), Katja Toivola (tbn), Riitta Paakki (p), Teemu Keränen (b) ja Tommi Vainikainen (drm), ei kuvassa.

Showtime klo 18.30-20.30
Café Carusel, Merisatamanranta 10, 00150 Helsinki
www.carusel.fi
Vapaa pääsy!

Tiedot

Päivämäärä:
10 kesäkuun
Aika:
18:30 - 20:30

Järjestäjä

Suomen PerinneJazz ry

Tapahtumapaikka

Café Carusel
Merisatamanranta 10
Helsinki, 00150 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
+358 9 622 4522