Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Huom! – TAPAHTUMA PERUTTU

15.4.2020 @ 18:00 - 20:30

Charlotta Kerbs on herättänyt ansaittua suosiota elävällä ja luontevan taidokkaalla laulutaidollaan erilaisten musiikinlajien parissa. Oli sitten kyseessä afrikkalainen, kuubalainen tai amerikkalainen musiikki, hänen tulkintansa ovat hienosti henkilökohtaisia. Café Caruselin jazz-illassa on käsiteltävänä alueena tietenkin svengaava jazz ja saamme kuulla Charlotan hienoja tulkintoja jazzmusiikin klassikoista.

Säestävässä triossa saamme pitkästä aikaa kuulla äskettäin jazzmusiikin tohtoriksi kruunattua hienoa pianistia, Riitta Paakkia, joka on usein toiminut pianistina Wade Mikkolan triossa. Paakin ja Mikkolan svengaavan rytmityksen varmistaa dynaamisen rummutuksen mestari, Heikki Sandrén!

Wade Mikkola

Atro “Wade” Mikkola (s. 1956) sai sieluunsa jazzkipinän 13-vuotiaana ja kävi hakemassa oppia Yhdysvalloista ensimmäisen kerran jo 1970-luvun lopulla, pian ylioppilaaksi kirjoitettuaan. Kokemus oli antoisa, sillä vuonna 1984 Mikkola muutti Yhdysvaltoihin ja aloitti jazzopinnot Massachusettsin yliopistossa. Basso- ja sävellystuntien lisäksi taidot karttuivat keikoilla, esimerkiksi Archie Sheppin kanssa. Vuodet 1993-97 Mikkola asui New Yorkissa ja hankki elantonsa ammattimuusikkona. Debyyttilevy yhtyeenjohtajana syntyi myös New Yorkissa, mikä osoitti basistin kyvyt sujuvien jazzkappaleiden tekijänä.

Suomeen palattuaan Mikkola alkoi esiintyä aktiivisesti maamme jazzkentällä ja toimi heti myös tuntiopettajana sekä Pop & Jazz Konservatoriossa että Sibelius-Akatemiassa, missä hän opettaa edelleen. Ensimmäinen Suomessa tehty levy oli kotimaisia iskelmäklassikoita jazzversioina tarjonnut, kvintettikokoonpanon kanssa tehty Muistatko… Remember (AMK 1999). Samoihin aikoihin basisti alkoi järjestää jazziltoja pääkaupunkiseudulla, muun muassa Katajannokan  Poseidonissa.

2000-luvulla Mikkola on järjestänyt jazziltoja muun muassa Ravintola Pianossa ja Kappelin Kellarissa, joissa on suomalaisten muusikoiden lisäksi esiintynyt myös jonkin verran ulkomaisia vieraita. Vuonna 2006 ilmestyi jenkkilaulaja Mandy Gainesin kanssa tehyt jazzstandardilevy Taking a Change (AMK), jonka kvintetissä soitti Mikkolan lisäksi rivi suomalaisia huippujazzareita. Hyvää keikkatahtia ylläpitänyt basisti on heiluttanut amerikkalaisen jazzperinteen lippua myös aktiivisena keskustelijana sekä musiikkijärjestöläisenä esimerkiksi Freelancemuusikot ry:ssä sekä Jazzmuusikot ry:ssä.

Charlotta Kerbs – laulu, Riitta Paakki – piano, Wade Mikkola – basso, Heikki Sandrén – rummut

Café Caruselin pöydät lähimpänä orkesteria ovat varattuja ruokailijoille.Suosittelemmekin ilallisen nauttimista bändi-illan aikana: Caruselin monipuoliselta ruokalistalta löytyy niin raikkaita salaatteja, piiraita ja pikkulämpimiä, keittoja sekä pizzoja (myös gluteenittomana).

Vapaa pääsy!

 

Tiedot

Päivämäärä:
15.4.2020
Aika:
18:00 - 20:30

Järjestäjä

Tuesday Night Hop

Tapahtumapaikka

Café Carusel
Merisatamanranta 10
Helsinki, 00150 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
+358 9 622 4522